duminică, 13 martie 2011

W.T.C.C. 2011 poate la Bucuresti


Etapa din Maroc a fost anulată....

Campionatul Mondial de Turisme a exclus din calendarul 2011 runda ce urma să se desfășoare pe spectaculosul circuit stradal din Marrakech și s-ar putea îndrepta către România.

După ce campionatul IRC a renunțat la escala sa anuală în Argentina, iar Formula 1 și GP2 Asia au anulat sau cel puțin amânat etapa din Bahrain, a venit rândul WTCC să renunțe la o etapă confirmată de anul trecut pentru acest sezon: competiția organizată pe străzile capitalei marocane Marrakech (3-5 iunie).

Un comunicat de presă emis de Federația Internațională a Automobilului (FIA) precizează că oficialii WTCC au solicitat ca data cursei să fie ștearsă din calendar "întrucât promoterul local nu a fost în măsură să respecte condițiile organizării evenimentului".

În premieră pentru o țară africană, Marocul a fost gazda unei etape WTCC începând din 2009. Anul acesta, Campionatul Mondial de Turisme urma să fie însoțit în programul weekendului de concurs de două etape din cadrul Auto GP, în locul campionatului de Formula 2, care în 2010 își programase etapele în dechiderea celor de WTCC.

Marcello Lotti, directorul organizatoric al WTCC, și-a afirmat simpatia pentru organizatorii nord-africani: "Marocul este singura țară din Africa, în prezent, care găzduia un eveniment auto de clasă mondială. După toată munca și considerabilele investiții în infrastructură întreprinse de promoterul local și de guvernul marocan, este regretabil să vedem etapa din Marrakech scoasă din calendar. Știu că organizatorii au făcut tot ce le-a stat în puteri pentru a evita această decizie tristă".

Lotti a declarat că preferă să înlocuiască etapa de la Marrakech cu o altă cursă, în loc să reducă programul competițional din acest sezon la 11 etape. "Negociem în acest moment cu două circuite central-europene pentru a desfășura o cursă la aceeași dată. În decurs de o lună ar trebui să putem face un anunț oficial cu privire la această etapă", a declarat italianul, lăsând să se întrevadă posibilitea desfășurării cursei fie în Ungaria, fie pe circuitul stradal din București.

Anularea rundei de la Marrakech este a doua schimbare operată de WTCC la interval de o lună, după înlocuirea pistei braziliene de la Interlagos cu cea de la Curitiba, pentru prima etapă din 2011, pe 18-20 martie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu