luni, 14 martie 2011

Piaţa auto din România creşte cu Dacia pe primul loc

Comparativ cu ianuarie 2011, luna care tocmai s-a încheiat a consemnat o creştere a numărului de înmatriculări la nivel naţional. Dacia s-a clasat din nou pe primul loc, cel mai vândut model din ţară fiind Logan.



După un ianuarie ceva mai dificil pentru importatorii auto din România, luna februarie a adus o creştere a înmatriculărilor de maşini noi. Potrivit cifrelor publicate astăzi de Capital, luna trecută, 3328 de români au înmatriculat maşini noi, în creştere faţă de cele 2648 de automobile înregistrate în ianuarie. Comparativ cu luna februarie a anului trecut, creşterea a fost substanţială, de 21.28 procente.

Cum era şi normal, prima treaptă a podiumului este ocupată tot de Dacia, care a reuşit să livreze 907 unităţi. Pe locul doi s-au aflat Skoda şi Volkswagen, cu 382 şi 320 de unităţi vândute pe piaţa din România.

Modelul care s-a bucurat de cele mai multe înmatriculări în luna care tocmai s-a încheiat a fost Logan, cu 680 de unităţi. Pe locul doi s-a situat Octavia cu 243 de exemplare. Topul a fost închis de un alt model Dacia, mai exact SUV-ul Duster, care a totalizat 144 de unităţi vândute la nivelul ţării.

via | capital

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu