luni, 7 martie 2011

Socant: In curand 10 lei pe litrul de benzina

Nu ajunge 5 lei/litru, nici 6 lei, suma de care ne apropiem vertiginos... Si daca mai demult anuntam ca benzina poate ajunge 7 lei pana la iarna, se pare ca este la fel de posibil sa ajunga 10 lei! Scumpiri peste scumpiri, accize mai mari si taxe la stat fac ca benzina sa aiba un pret exorbitant. Chiar daca ea pleaca de la rafinarie cu 1,5 lei pe litru...



Preturile carburantilor au luat-o razna! Anul acesta, aproape ca am avut saptamana si scumpirea, iar majorarile nu se opresc aici. Analistii economici sustin ca s-ar putea ajunge chiar la 10 lei litrul de benzina!


La asemenea "scoruri" exorbitante s-ar putea ajunge daca nu se incheie protestele din tarile arabe. "E posibil ca in urmatoarele saptamani, barilul sa depaseasca 200 de dolari, pentru ca acolo (n.r. - in tarile arabe) e un proces care se afla in miscare.


Daca se vor potoli lucrurile, barilul se va stabiliza. Insa, daca ajunge la 200 de dolari, atunci carburantii din Romania ar putea costa la pompa chiar si 10 - 15 lei litrul", a declarat analistul economic Aurelian Dochia, citat de News In. Parerile sunt insa impartite.


Economistul Ilie Serbanescu e de parere ca benzina si motorina se scumpesc in Romania indiferent de evolutia barilului de petrol. "Petrolistii cresc pretul la carburanti si atunci cand scade barilul. Baietii astia uita sa mai scada, sunt niste mincinosi", sustine specialistul. Pretul petrolului Brent, de referinta pentru bursa londoneza, a ajuns ieri la 116 dolari pe baril.


Ultima majorare de pret a OMV Petrom a fost marti, cu opt bani la benzina si cu sase bani la motorina. Cea mai ieftina benzina costa acum 5,18 lei, iar motorina, 5,22 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu