miercuri, 9 martie 2011

Lectia de Istorie



Daca ii intrebi pe tinerii de acum , care se cred si "reisari" , de Grigoras , Mazilu , Nicoara , Iancovici , Balint , Peteanu , Necula , Hirschvogel , Kulpinski , Bibiri si multi altii , precum si de masinile facute pe munca si banii lor , se uita la tine ca la a noua minune a lumii . Daca le mai spui si ca in Romania nainte de '89 chiar se facea motorsport la toate nivelele si cu participari externe , unde chiar se obtineau rezultate bune in ciuda faptului ca ceilalti participanti avea ualta sustinere materiala , iarasi iti vor spune " du-te frate si plimba ursu'......Cu ce se dadeau ? Cu Daciile alea obosite ? " Nu are sens sa le spui ca Hora si cei care mai participa acum cu monoposturi sunt de fapt urmasii Easter-elor care , pentru noi contemporanii lor , erau "masini de formula 1 romanesti"......Nu trebuie sa te mai mire faptul ca de multi piloti de-ai nostri afli de pe site-uri din strainatate unde chiar se tine cont de sportul cu motor "old school". Nu vreau sa vorbesc cu pacat insa ma doare cand ma uit la WRC , F1 , WTCC , IRC si alte competitii auto accesibile acum si nu avem nici un reprezentant . Toti care ne-au reprezentat s-au lasat pagubasi din varii motive : sponsori , material competitional slab si nici nu au mai incercat....dar nici piloti nu mai avem cum am avut odata.....Pacat....poate ca sponsorizare s-ar gasi , material de competitie asijderi asa ca nu ma pot intreba decat : ce s-a intamplat cu "incapatanarea" romaneasca de a razbi acolo unde altii nu dau sanse ? Oare sunt singurul care vrea un pilot sau un echipaj romanesc "afara" pe circuite sau probe speciale ? Nu cred......



Acum cateva zile am dat peste o carte interesanta la biblioteca: Raliuri Automobilistice, din '83.Dumitru Lazar este autorul.In carte se mentioneaza si patriciparea romanilor la raliuri internationale.

O alta carte de mare valoare care il are ca autor Nicolae Cosmescu si se numeste binenteles... "Cu acceleratia la planseu"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu