miercuri, 16 martie 2011

Cu papucii in desert

Este vorba de Dacia pick-up/furgoneta, si m-am gandit sa o pomenesc aici. Masina este lipsita in mod evident de farmec, e de ani buni de zile catirul ieftin al firmelor din Romania si nu numai, dar iata ca are parte de momentele ei de glorie:

Dacia pick-up/furgoneta in expeditiile umanitare "Cu papucii prin desert". Trei fotografii, din 1999, 2001, 2002

Expeditiile au avut loc incepind din anul 1999, cu intreruperi in 2003 si 2005, si au fost reflectate pe larg in presa. In cadrul lor, masinile Dacia au strabatut Sahara, pentru a fi donate, in final, autoritatilor din statele africane de destinatie. Pe traseu au fost facute donatii de medicamente. Organizatorul este fundatia omonima.

Din realizari (text preluat de pe site-ul fundatiei): "In fiecare an, masinile care care au participat la raid au fost donate in Senegal, Directiei de Educatie Protejata din cadrul Ministerului Justitiei, si in Mali. Astfel, in prezent, Directia de Educatie Supravegheata din Senegal are in posesie un numar de 28 masini de fabricatie romaneasca, donate in cei patru ani de raiduri. In fapt, expeditiile organizate pana acum au reusit, in mare parte, sa schimbe in proportie de 85% parcul auto al acestei directii care are in ocrotire cateva mii de copii senegalezi."




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu