luni, 21 martie 2011

Dacia Hamster Hybrid-Electricway

Hibridul experimental face parte din programul ecologic care are ca scop crearea unui automobil cu emisii CO2 de numai 99 g/km şi va fi prezentat la sfârşitul lunii martie în cadrul competiţiei de automobile care folosesc energii alternative, la Monte Carlo, informează Green Report.



Maşina foloseşte platforma tehnică a Daciei Sandero şi este un sistem hibrid diesel-electric, de tipul plug in, motorul termic fiind plasat sub capota din faţă, iar sistemul electric în partea din spate.Automobilul nu va fi prezentat fizic. Estimăm că maşina va fi gata în 2012. Este o maşină de laborator.

La eveniment, unde va avea loc şi o expoziţie de autovehicule, şi-a anunţat vizita şi Prinţul Albert al II-lea de Monaco, potrivit site-ului oficial al manifestării, care se va desfăşura între 31 martie şi 3 aprilie.

Studenţii de la Piteşti mai lucrează la încă două modele de automobile ecologice, Electra şi Grand Sandero.Reprezentanţii Dacia ne-au precizat că Dacia Hamster nu este un vehicul dezvoltat de Dacia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu