miercuri, 9 martie 2011

Dacia a crescut salariile angajatilor cu 260 lei

Angajatii Automobile Dacia au obtinut o majorare salariala de 260 lei, reprezentand o crestere de 13%, in urma negocierilor dintre administratie si sindicat incheiate dupa mai mult de o luna de discutii, a declarat vicepresedintele sindicatului Dacia, Ion Iordache.
Noul contract colectiv de munca prevede cresteri salariale in doua transe. Astfel, din luna ianuarie angajati vor beneficia de 200 de lei, majorare aplicata retroactiv, iar din luna mai de 60 lei. Acesta majorare preprezinta o crestere salariala medie de aproximativ 13%", a precizat Iordache, citat de Mediafax.

El a spus ca in cadrul negocierilor au fost stabilite si alte elemente pecuniare, cel mai probabil legate de prime si sporuri, insa nu a oferit detalii referitoare la acest subiect.

Discutiile dintre administratorii producatorilor auto si sindicat s-au incheiat luni seara, dupa mai mult de o luna de negocieri.
Iordache a adaugat ca sunt false informatiile conform carora la uzina de la Mioveni vor inceta angajarile si vor avea loc disponibilizari odata cu inceperea productiei de modele Dacia la uzina Renault din Tanger, Maroc.

"Este adevarat ca unele modele Dacia vor intra in fabricatie in Maroc, dar asta nu insemna ca la Pitesti va scadea productia, care se va concentra in special pe modelul Duster", a spus reprezentnatul sindicatului Automobile Dacia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu