duminică, 27 martie 2011

Nu dați banii pe prostii, luați Dacia ECO la copii !

Vehiculele Dacia sunt recunoscute ca modele economice, dar una dintre preocuparile constante este aceea de a avea si motorizari cat mai ecologice.

Un vehicul Dacia cu semnatura eco2 este atat economic, cat si ecologic. El este fabricat pe o platforma certificata ISO 14001 pentru managementul calitatii mediului, cum este platforma industriala de la Mioveni. Semnatura eco2 garanteaza ca 95% dintre componentele unui vehicul sunt reutilizabile si 5% din plasticul folosit este material reciclat. In plus, emisiile de CO2 se afla in limita a 140g/km.



Motorizarile ecologice de la Renault 1.5 dCi de 75CP si respectiv 90 CP sunt disponibile pentru intreaga gama Logan, inclusiv Logan VAN si Logan Pick-up. Logan berlina si Dacia Sandero au inca o motorizare eco2 in plus fata de colegele de gama, cea de 1,2 16V 75CP.

Dacia extinde permanent posibilitatile de a alege o motorizare renault eco2, astfel ca recent motorul 1.5 dCi 90 CP este disponibil si pentru versiunea 4x4 a Dacia Duster, acesta fiind, initial, o optiune doar pentru varianta 4x2. Versiunea cu tractiune pe puntea fata a motorizarii 1.5 dCi 110 CP poarta de asemenea semnatura eco2.

Motoarele pe GPL sunt la mare cautare pe pietele occidentale precum Franta si Italia. In prezent, in Romania, modelul Dacia Logan MCV in configuratia de 5 locuri este disponibil cu motorizarea 1,6 l 85 CP GPL, pentru versiunile Preferente si Laureate.

Noutatea in zona GPL o reprezinta motorul de 1,2l 75 CP, cu care vor fi echipate berlina Logan si bicorpul Sandero. Dacia Logan cu aceasta motorizare GPL va putea fi comandata in Romania din aprilie, in versiunile Preference si Laureate. Modelul Sandero cu motorizarea 1.2 75CP GPL va fi disponibil pe pietele din Franta, Italia, Olanda, apoi Turcia, Spania, Portugalia, Polonia incepand tot din luna aprilie a acestui an.Cred ca este o oferta demna de luat in seama, in conditiile in care pretul benzinei si al motorinei a explodat.

Alternativele eco2 propuse de Dacia, avand ca rezultat inclusiv emisii reduse de CO2, (sub sau egale cu 140 g CO2/km), au fost posibile datorita investitiilor de peste 21 milioane euro in protectia mediului realizate in decursul a zece ani pe platforma de la Mioveni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu