marți, 14 decembrie 2010

Tu ai trece pe GPL ?

Anul 2010 a fost anul scumpirilor in serie la carburanti.Si 2011 pare sumbru la acest capitol.Acciza pentru benzina fara plumb se va majora de la 1 ianuarie cu 15 euro pe tona, de la 452 de euro/1.000 litri la 467 euro/1.000 de litri, iar pentru motorina, accizele vor creste cu 11 euro pe tona, de la 347 de euro/1.000 de litri la 358 euro/1.000 de litri. Tu ai trece pe GPL ?



Gazul Petrolifer Lichefiat este un combustibil cu multe avantaje, dar care, din pacate, este prost vazut in Romania.

GPL-ul este economic
Atat datorita faptului ca GPL este un combustibil care se obtine la un cost relativ scazut, cat si datorita faptului ca este un carburant de viitor (ecologic) pretul final de vanzare la statiile de alimentare este fara accize si alte taxe suplimentare fiind aproximativ la jumatatea pretului benzinei. Consumul litric de GPL pentru un motor este cu maxim 10% mai mare decat consumul de benzina, fapt datorat densitatii GPL care este mai mica decat cea a benzinei. Luand in considerare aspectele prezentate anterior, se realizeaza o economie reala de aproximativ 40-45% . Datorita acestui fapt, amortizarea investitiei pentru montarea instalatiei GPL se face relativ usor (aproximativ 10.000-15.000 km), numai din diferenta de cost benzina-GPL.

Este un combustibil ecologic

Pentru ca foloseste un carburant fara sulf, benzen, plumb, sau alte substante cancerigene, se amesteca foarte bine cu aerul realizandu-se o ardere imbunatatita fara depuneri de calamina si hidrocarburi.

Testele au demonstrat ca autovehiculul alimentat cu GPL nu explodeaza, deci este mult mai sigur fata de cel alimentat cu bezina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu