joi, 2 decembrie 2010

Transfagarasan-ul este "MBRW"

Transfagarasanul este "Most Beautiful Road in the World".
Deschis doar cateva luni pe an, Transfagarasanul ofera placerea pura a condusului. Ctitorie a lui Ceausescu, serpentina la a carei construire au murit 400 de oameni a fost ales cel mai frumos drum din lume.



Transfagarasanul a fost ales cel mai frumos drum din lume de catre unul dintre cele mai importante site-uri auto din Germania, carsroute.com.

"Capatul de nord al drumului este cel mai spectaculos si este plin de abrupte intoarceri ca acele de pin, curbe lungi in forma de S si coborari abrupte combinate cu o priveliste absolut uimitoare. Intre octombrie si iunie drumul e sub zapada si e de obicei inchis... ceea ce inseama ca e disponibil doar cateva luni pe timpul verii pentru a-ti oferi o placere pura a condusului", scrie carsroute.com .

Germanii au mentionat si faptul ca aceasta sosea romaneasca e creatia fostului dictator Nicolae Ceausescu si ca la construirea ei au murit, neoficial, 400 de oameni.

Soseaua care strabate Carpatii a depasit in acest clasament alte 14 drumuri spectaculoase, precum "Autostrada peste mari", din Florida (SUA), "Drumul mortii" din Bolivia, tunelul prin munte din Guonliang, China sau Pasul Stelvio din Italia.

Transfagarasanul a fost catalogat drept cel mai frumos drum din lume si de emisiunea britanica "Top Gear", cea mai importanta emisiune auto din lume si unul din cele mai vizionate show-uri TV de pe mapamond.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu