luni, 6 decembrie 2010

Benzina si motorina mai scumpe !



Daca nu ati trecut inca pe la pompa ,trebuie sa va spun ca nesimtitii au scumpit benzina si motorina din nou. Pana cand frate?!iata preturile...
Compania Rompetrol Downstream, care face parte din Grupul Rompetrol, a majorat sambata preturile de referinta la benzina cu 7 bani/litru si la motorina cu 5 bani/litru.
Astfel, benzina Efix 95 costa 4,9 lei/litru, iar benzina Alto 101 este 5,56 lei/litru. Motorina Efix Diesel costa 4,81 lei/litru, iar motorina Diesel Alto 55 este 5,15 lei/litru.

Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol Downstream post varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta.

Si compania OMV Petrom, controlata de Grupul OMV din Austria, a majorat de vineri pretul de referinta la benzina cu 7 bani/litru si la motorina cu 5 bani/litru.

Ne apropiem vertiginos de 5 lei /litru.Domeniul energetic si ala alimentar reprezinta baza de unde-si trag astia banii.Auzisem ca vor sa adauge o taxa la carburanti,gaze,kw..sa acopere golul de la pensii.Comerciantii de carburanti vand mai putin si pt. a tine profitu' bun ridica pretul.

Daca anul viitor pretul barilului de petrol va trece de 100 USD iar dolarul va tinde sa se aprecieze in raport cu euroiul iar la noi in romania javra asta de bobu va continua deprecierea accelerata a leului va zic sigur ca in contextul unui tva de 24% si a unor accize exorbitante in benzina pretul la pompa va fi cu siguranta peste 6 LEI in 2011.
O sa ajungem cat de curand paradoxul planetei, tara cu cel mai mic PIB dar cu cel mai scump nivel de trai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu