sâmbătă, 4 decembrie 2010

Dosarele COX - Amintiri cu Dacia COX


O Dacie din 1972 care fuge cu 200 la ora pare greu de crezut.Dar nu si pentru cei care au avut de a face cu COX-ul.
Acum cativa ani, Sorin avea o Dacie destul de veche,pe care nimeni nu dadea 2 lei.Asa ca s-a gandit sa-si faca masina mai speciala,
inedita,astfel ca toata lumea sa intoarca capul cand el trece.Si-a cumparat un motor adevarat,frane,suspensie si incetul
cu incetul a transformat Dacia in super-rapida BV-72-COX.
Astfel,motorul este de 1400 Turbo Renault 5 si are 125Cp,iar scaunele,pedalele si volanul sunt luate de la o masina de raliu.
Pentru aspect,Sorin a schimbat si jantele,trecand de la obisnuitele jante de 13 la cele de 15,incaltate cu gume de 195/50/15.

Noul COX atingea cu usurinta chiar spre 200 km/h,iar la 100km/h ajunge in aproximativ 7,5 secunde,o performanta
pe care nu multe modele noi o reusesc.Sorin se distra copios cand conducatorii din trafic raman socati de demarajul Daciei lui.
Toti se mirau,chiar si politistii.Unii dintre ei chiar l-au rugat sa-i si plimbe,sa simta performantele Daciei.
Evident,Sorin nu a refuzat si astfel au pornit intr-o cursa demonstrativa.
Multi dintre cunoscutii lui nu-l credeau cand le povestea despre performantele batranei Dacii,mai ales ca aspectul exterior te face sa crezi ca ai de-a face cu trotineta unui pensionar.Suspiciosii se convingea apoi de forta masinii in momentul cand trecea ca vantul pe langa ei.
Se spunea cam asa: ca daca deveti pe langa voi la semafor o Dacie cu numarul BV-72-COX si ramaneti paf cand se face verde,nu trebuie sa va speriati.Nu vi s-a stricat masina,ci a trecut COX-ul !
Mai tarziu incepe sa bata la liniute legale multe masini .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu