joi, 16 decembrie 2010

Taxa auto: Scumpire la scumpire

Borbely ne "promite" cresteri si mai mari decat cele anuntate anterior! Taxa auto pentru masinile cu o vechime mai mare de 8-10 ani ar urma sa creasca si mai mult decat anuntase initial ministrul Mediului, Laszlo Borbely. Reamintim ca taxa auto urma sa fie majorata, de la 1 ianuarie 2011, cu pana la 50% pentru a limita intrarea in Romania a masinilor second-hand. Astazi, ministrul a anuntat insa ca masinile mai vechi de opt ani "circula mai mult" decat anticipase in prima faza, iar cei care vor sa le inmatriculeze vor trebui sa plateasca taxe si mai mari!



Borbely continua si nu inceteaza sa ne uimeasca: "Pentru masinile mai vechi de 8 -10 ani am putea decide cresterea taxei auto fata de nivelul anuntat anterior in limita a 5% in plus, pentru ca vor circula mai mult prin Romania", a declarat ministrul Mediului, spunand ca va face aceasta propunere in sedinta de astazi a Guvernului.


In Uniunea Europeana, principiul care se aplica este ca in functie de vechimea masinii, aceasta circula mai putin si nu mai mult.


"Taxa auto se va mari, de la 1 ianuarie 2011, cu intre 25 si 50 la suta, pentru ca nu putem permite sa dam 700 de milioane de lei pentru casarea masinilor second-hand aduse din alta parte si sa umplem Romania de masini de care se scapa alte tari si sa polueze Romania. Daca cineva isi permite sa aduca masini care polueaza in Romania, atunci sa plateasca. Speram ca Ordonanta de Urgenta cu detalii sa se finalizeze in doua-trei saptamani", spunea recent, mai exact in urma cu aproximativ 2-3 saptamani, ministrul Mediului. Potrivit acestuia, in ultimul an au fost aduse in Romania 120.000 de masini second-hand, din care foarte multe mai vechi de zece ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu