luni, 27 decembrie 2010

Noi motoare pentru Dacia

Proiectul va fi implementat la uzina constructorului de la Mioveni şi se va derula pe o perioadă de trei ani.Automobile Dacia va investi peste 57 de milioane lei pentru fabricarea unui bloc motor destinat unei noii familii de motoare, 20 de milioane lei din suma totală reprezentând fonduri nerambursabile, informează Mediafax.

Reprezentanţii Automobile Dacia au declarat pentru MEDIAFAX, la începutul lunii iulie, ca la uzina de la Mioveni va începe producţia motoare Euro 5, destinate modelelor mărcilor Dacia, Renault, Nissan şi Renault Samsung, prin introducerea în fabricaţie a unei noi familii de propulsoare şi adaptarea uneia care se încadrează acum în norma de poluare Euro 4.

Astfel, Dacia urmează să pună în funcţiune o linie de producţie pentru noua familie de motoare Euro 5, care va cuprinde propulsoarele H4şi H5.

De asemenea, motorul K7 va fi adaptat astfel încât să treacă de la Euro 4 la cea Euro 5.

Compania produce în prezent trei tipuri de motoare, încadrate în Euro 4, respectiv modelele pe benzină K7J, K7M şi propulsorul diesel F8Q.

Anul trecut, la uzina mecanică Dacia au fost fabricate 273.559 motoare pe benzină de 1,4 litri şi 1,6 litri şi diesel de 1,9 litri. Automobile Dacia a vândut anul trecut 311.282 de vehicule, cu 20% mai mult faţă de 2008.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu