vineri, 17 decembrie 2010

Model Dacia Logan Electric

Alimentarea o poti face la serviciu, acasa, intre 15 minute si 8 ore sau peste noapte, depinde doar cat ai condus sau cat de repede. Depinde si de distanta pe care urmeaza se te deplasezi.L-ai condus, il pui la incarcat ca pe un mobil.



Modelul Dacia Logan a stat la baza producerii unei masini in totalitate electrica, in trei variante, pe care le-au realizat americanii de la firma EnVision Motor Company.

Masinile electrice functioneaza cu baterii pe baza de Nickel Sodium Chloride (sare topita si solutie de electroliti) pentru care se acorda o garantie de 112.000 km, au o autonomie de peste 320 de kilometri, o viteza maxima de 120 km/ora, garantie de 3 ani sau 58.000 km.

Bateria poate fi incarcata intre 15 minute si 5 ore, depinde de cat de mult a condus soferul si in ce conditii de viteza. Depinde si de starea bateriei, de cat este de uzata.

O incarcare totala a bateriei se poate face intre 4 si 8 ore. Modelele costa incepand de la 37.300 de dolari pentru Electric Wagon, de la 32.300 de dolari pentru Electric Cargo Van si de la 33.300 de dolari pentru Electric Truck.

Automobilul poate fi condus pe orice vreme, la deal, ca orice alt autovehicul, au asigurat producatorii.

Din pacate, masinile electrice se comercializeaza, deocamdata, doar pe teritoriul SUA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu