joi, 4 noiembrie 2010

Taxa auto in 2011

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a afirmat marti ca incepand cu anul 2011 posesorii de masini Euro 5 vor trebui sa plateasca taxa de prima inmatriculare, iar taxele pentru masinile Euro 1 si 2 vor creste.



Ministrul Laszlo Borbely a declarat ca taxa va fi una modica pentru masinile Euro 5: "În ceea ce priveşte taxa auto pentru 2011, există discuţii în cadrul comitetului înfiinţat la nivelul cabinetului primului ministru. La nivelul Ministerului Mediului, am finalizat o primă variantă a taxei auto pentru 2011.

Schimbări spectaculoase nu vor fi. La Euro 5 vom introduce o taxă mică pentru că, de anul viitor, toate maşinile vor fi Euro 5, şi, eventual, vom creşte puţin probabil taxa la acele maşini mai vechi - Euro 1 şi Euro 2 , deci care deja chiar că nu prea mai au ce căuta în circulaţie.

Repet, după părerea mea, în acest moment nu vor fi schimbări spectaculoase la nivelul noii taxe de poluare auto pentru anul viitor. Avem şi această recesiune şi nu cred că acum trebuie să mărim spectaculos aceste taxe".

Acesta a fost intrebat daca masinile vor primi incepand cu 2011 un nou tip de impozitare, iar raspunsul a fost negativ. Acesta a declarat ca nu se pune problema crearii unui impozit suplimentar pentru masini.

Taxa de inmatriculare pentru o masina de maxim doi ani, dotata cu propulsor Euro 5 de 1.4 litri va fi de 125 de euro, iar pentru una cu motor de 3.0 litri va fi de 3.642 de euro.

Masinile second hand intre patru si sase ani cu propulsor Euro 4 de 1.4 litri vor plati o taxa de prima inmatriculare de 933 de euro. Masinile dotate cu cel mai mic propulsor Euro 3 vor avea o taxa minima de 3.000 de euro.

Sursa: masini.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu