marți, 16 noiembrie 2010

Dacia,performanta in UE


Inmatricularile de autoturisme noi Dacia in UE au urcat cu 4% in luna octombrie, la 21.320 de unitati, respectiv cu 10,5% in primele zece luni, la 213.964 de masini, marca romaneasca fiind depasita, ca ritm de crestere, de trei alte branduri auto, potrivit datelor prezentate marti de ACEA, transmite Mediafax.

Dacia a avut anul trecut cea mai abrupta crestere a inmatricularilor in Europa, de 29%, beneficiind semnificativ de pe urma programelor de reinnoire a parcului auto derulate in Germania, Franta si alte tari din UE.

Vanzarile au incetinit brusc dupa incheierea subventiilor guvernamentale.

Dacia a avut o performanta mai buna decat grupul Renault in procente, atat in octombrie, cat si in primele zece luni. Astfel, potrivit raportului citat, inmatricularile de autoturisme Renault au scazut cu 17,9% in octombrie, respectiv au crescut cu 7% la zece luni.

Totusi, ca volum, marca Renault ramane cea mai importanta din portofoliul grupului, cu inregistrari de 953.139 de masini noi pentru pasageri in perioada ianuarie-octombrie.

Renault este al treilea mare constructor auto european dupa inregistrarile din primele zece luni, de 1,167 milioane de automobile, dupa Volkswagen (2,4 milioane) si PSA Peugeot Citroen (1,52 milioane).

Sursa: Bloombiz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu