miercuri, 17 noiembrie 2010

Motorul 1.4 MPI dispare de pe LOGAN

Dacia se vede nevoită să renunţe la motorul 1.4 MPI de 75 de cai din cauza noilor norme de poluare Euro 5. Gama de motorizări se modifică şi ea, versiunile diesel devenind mai puternice.

Normativele Uniunii Europene, care obligă constructorii auto să vândă de la 1 ianuarie 2011 doar modele care respectă reglementările Euro 5, îi obligă pe cei de la Dacia să adopte o serie de modificări importante în interiorul gamei.

Constructorul român va fi nevoit să renunţe la una dintre cele mai bine vândute versiuni ale modelului Logan, entry-level-ul de 1.4 litri MPI, ce dispunea de 75 de cai putere. Locul unităţii pe benzină va fi luat de un alt motor binecunoscut în gama constructorului român, agregatul de 1.2 litri 16 valve şi aceeaşi putere, 75 de cai.

Ziarul Financiar anunţă că şi motorul de 1.6 litri MPI va suferi modificări, constructorul român fiind nevoit să reducă bagajul de putere de la 90 la 85 de cai, pentru a putea respecta normele de poluare Euro 5.

Vor exista modificări şi în cazul versiunilor diesel de 1.5 litri dCi, însă ele vor fi mai mult decât favorabile. Astfel, performanţele motorului de bază cresc de la 75 la 80 de cai putere, iar cele ale versiunii superioare urcă de la 85 la 90 de cai putere.

În condiţiile în care unitatea de 1.4 litri dispare din gama modelului Logan, sedanul produs la Mioveni va fi vândut în România cu un preţ de pornire de 6250 de euro, valabil pentru versiunea de 1.2 litri, 75 de cai putere.

via | ZF

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu