vineri, 19 martie 2010

Renault Duster in America de Sud


Dacia Duster va incerca sa cucereasca continentul sud-american, Renault urmand sa produca o versiune proprie a SUV-ului intr-o uzina din Columbia.
Dupa ce va fi lansat pe pietele din Europa sub sigla Dacia, noul Duster urmeaza sa isi completeze cariera printr-o prezenta scenica pe pietele sud-americane sub sigla Renault. Daca in cazul lui Sandero traseul a fost invers, hatchback-ul de segment mic fiind lansat in prima faza in Brazilia si abia apoi in Europa, Duster va aborda problema diferit.

Versiunea Renault a lui Duster va fi construita la fabrica pe care producatorul francez o detine la Enivigado, in Columbia, acolo unde vor fi injectate 20 de milioane de euro pentru pregatirea si adaptarea liniei de asamblare la rigorile de constructie ale unui SUV. Conform primelor date, la situl ed productie din Columbia vor putea fi produse in prima faza circa 20.000 de unitati Duster, acestea fiind destinate atat Columbiei, cat si celorlalte state din aceasta zona pe care marca Renault este prezenta. Printre acestea s-ar putea numara si Mexic, acesta fiind un nou pas inspre introducerea - fie ea si neoficiala - a lui Duster in SUA.

In acest moment, Renault comercializeaza in Columbia modelele Twingo, Clio, Megane, Scenic, Grand Scenic, Kangoo si Koleos, sub sigla producatorului francez fiind comericializate insa si Logan, Sandero si Sandero Stepway.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu