miercuri, 10 martie 2010

Dacia Logan Cup in 2010


Dacia Logan Cup este un model foarte popular printre piloţii de Rallycros din Franţa. Pentru anul 2010 acest model devine şi mai competent, primind modificări substanţiale atât pentru a creşte puterea cât şi pentru a reduce masa. Cei de la Olymeca Sports au fost cei care s-au ocupat de evoluţia versiunii de raliu.

Astfel, prin modificarea axei cu came, a volantei şi reprogramarea computerului , Dacia Logan Cup câştigă aproape 30% ca şi putere. Din motorul de 1.6 care în trecut dezvolta 95 CP, acum puterea a crescut la 125. Făcând o paralelă istorică, acest model dezvoltă aceeaşi putere, din aceeaşi capacitate a propulsorului, ca şi versiunea performantă Renault 12 Gordini introdusă în anul 1970.

În plus, acest model este şi mai uşor datorită plasticului folosit la elementele caroseriei. Prin confecţionarea a aripilor din faţă şi a uşii şoferului din plastic şi folosirea Makrolon-ului în zona vitrată, s-a ajuns la o scădere a greutăţii cu 80 kg, masa totală ajungând la 950 kg. Nu ştim dacă este şi mai scump acest "bolid", teoretic ar trebui să fie, dar sub auspicii normale reprezintă evoluţia firească a piloţilor care au făcut primii paşi pe versiunea pionieră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu