joi, 4 martie 2010

Oficial: Dacia isi face debutul in Anglia in 2012


Francezii de la Renault au confirmat faptul ca Dacia va debuta pe piata din Marea Britanie in 2012. Primul model Dacia care va intra pe piata din Anglia va fi Duster.
Renault a confirmat debutul lui Dacia pe piata din 2012, iar modelul care le va prezenta englezilor spiritul marcii din Mioveni este Duster. Oficialii Renault au facut aceasta dezvaluire in cadrul Salonului Auto de la Geneva, in cadrul caruia a debutat ieri noul Dacia Duster. Primul SUV din Mioveni a atras atentia jurnalistilor prezenti la eveniment prin design-ul sau interesant, dar mai ales prin raportul calitate/pret imbatabil in segmentul SUV-urilor.

Cei de la Renault nu au dat detalii despre pretul pe care il va avea Duster in Marea Britanie si nu au anuntat ce modele vor mai aduce pe piata respectiva dupa Duster. Francezii au sugerat si o potentiala lansare a lui Logan si Sandero pe piata din Marea Britanie, dar debutul celor doua modele extrem de apreciate ale constructorului roman nu a fost confirmat in mod oficial.

Debutul marcii Dacia pe piata din Marea Britanie a fost amanat de mai multe ori in ultimii ani din cauza raportului de schimb dezavantajos dintre euro si lira sterlina. Practic, producatorul roman de automobile ar fi suferit pierderi serioase daca introducea modelele sale pe piata din Marea Britanie, deoarece ar fi fost imposibil sa isi vanda masinile pe profit la ratele de schimb din acea vreme. Directorul diviziei britanice a marcii Renault, Roland Bouchara, a declarat ca marca frantuzeasca a urmarit cu mandrie succesul celor de la Dacia si ca are senzatia ca raportul calitate/pret al modelelor Dacia va fi atragator pentru clientii britanici.

Unul dintre prezentatorii celebrei emisiuni Top Gear, James May, i-a adresat lui Dacia Sandero numeroase laude si si-a exprimat regretul ca acest model nu este disponibil si in Marea Britanie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu