marți, 16 martie 2010

Dacia cu pedala de acceleratie la podea !

Dacia castiga 1,7% din piata auto europeana si accelereaza cu 56% dupa primele doua luni.
Inmatricularile Dacia la nivel european au urcat cu 56% in primele doua luni ale acestui an la aproape 34.500 de autoturisme, echivalentul a 1,7% din piata auto europeana, potrivit statisticilor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile. Contrar estimarilor oficialilor Renault, care se asteptau la o reducere a cererii pentru modelele Dacia in Europa de Vest dupa incheierea programului "Rabla" din Germania, constructorul autohton se mentine si in februarie la un nivel comparabil cu cel atins in vara anului trecut, atunci cand si Germania si Franta aveau in derulare programe de casare.
Astfel, la nivelul lunii februarie Dacia a crescut cu 45% la nivelul pietei auto europene, la 17.500 de masini, dintre care 15.900 s-au inmatriculat in Europa de Vest. Spre comparatie, pe piata locala in febuarie Dacia a inregistrat un nivel al inmatricularilor de putin peste 500 de unitati, in conditiile in care volumul total de autoturisme inmatriculate a reprezentat 2.660 de masini, echivalentul a doua zile de productie la Mioveni.

La nivel european piata locala a mai pierdut un loc in februarie fata de luna anterioara in topul pietelor auto, ajungand pe pozitia 21, cu 2.660 de masini. Singurele piete auto din Uniunea Europeana cu volume mai reduse sunt Bulgaria, cu 1.100 de masini si tarile baltice, puternic afectate de criza economica in 2009. La nivelul primelor doua luni, inmatricularile de pe piata locala au inregistrat o scadere de 77% la aproape 4.800 de masini.

Demararea in ultima saptamana a lunii februarie a programului "Rabla" si intrarea in vigoare de la 1 ianuarie a taxei de poluare pentru motoarele Euro 4 mai mici de 2,0 litri reprezinta principalele elemente care au dus la declinul inmatricularilor din primele doua luni, potrivit jucatorilor din piata auto. Spre comparatie, pentru luna ianuarie Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) indica un nivel real al vanzarilor de masini de aproape 4.100 de unitati, adica dublu fata de inmatricularile din aceeasi perioada, ceea ce indica faptul ca majoritatea celor care si-au cumparat o masina noua au amanat inmatricularea acesteia, avand la dispozitie 90 de zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu