luni, 4 octombrie 2010

Designul lui Duster va inspira noul Logan



Directorul departamentului de creaţie Renault susţine, într-un interviu acordat Automarket, că Duster este cel mai reuşit produs Dacia, în materie de design. Tocmai de aceea, aspectul SUV-ului influenţa serios look-ul viitorului Logan.
Deşi nu a pregătit nimic spectaculos pentru Salonul Auto de la Paris, Dacia continuă să îşi propună ţinte noi, realizabile cu ajutorul părintelui Renault. Constructorul român va evolua simţitor în următorii ani, continuând să îşi îmbunătăţească oferta. Primele semne pozitive vor apărea în anii imediat următori, când brandul românesc va căuta să adopte un design ceva mai atrăgător, fără a se îndepărta de identitatea pe care şi-a creat-o până în prezent.

Laurens van den Acker, designerul şef Renault, a vorbit la Paris, în cadrul unui interviu acordat Automarket, despre viitoarea filosofie pe care o va adopta constructorul din Mioveni. "Dacia va evolua în următorii ani cu ajutorul centrului de design de la Bucureşti. Limbajul brandului românesc nu se va confunda însă cu cel Renault, pentru că francezii oferă o abordare mai latină, emoţională şi senzuală a segmentului, în timp ce Dacia promite o perspectivă est-europeană, raţională şi robustă. Această complementaritate nu se va schimba în viitor, diferenţele de design urmând să devină din ce în ce mai mari", a declarat designerul.

În opinia şefului de creaţie Renault, Duster este cel mai reuşit produs Dacia, afişând un look atractiv, robust şi solid. "Asta înseamnă că viitorul design al modelelor Logan şi Sandero va avea la bază ceea ce vedem în prezent pe SUV. La început am fost nevoiţi să croim ceva sub presiunea timpului, pentru a putea debuta rapid pe pieţele emergente. Tot din aceste considerente am apelat şi la folosirea unor modele deja existente, care au primit sigla Dacia, cum este cazul lui Sandero."

"Generaţiile viitoare însă, vor avea mai multe modificări în materie de design. Viitorul Logan va adopta un aspect frontal şi posterior modificat serios. Dacă reacţia va fi pozitivă, vom avea o a treia generaţie Logan cu un design radical, diferit de ceea ce vedem în prezent", a încheiat van den Acker.

sursa: automarket.ro

Un comentariu: