vineri, 15 octombrie 2010

Dacia nu va construi in urmatorii 5 ani modele hibride



Hibrizii nu se află pe lista tehnologiilor pe care Dacia le ia în considerare pentru următorii cinci ani din cauza faptului că acestea nu vor lua avântul promis de unii producători auto mondiali.
Prezent la evenimentul de sărbătorire a 30 de ani de la înființarea Rombat, unicul furnizor de baterii pentru modelele Dacia, Constantin Stroe (președintele Automobile Dacia) a declarat că marca românească nu va apela în următorii ani la ajutorul tehnologiilor hibride sau electrice, considerate de oficialul român a fi încă mult prea puțin dezvoltate pentru a fi relevante pentru producătorul de la Mioveni.

"Tehnologiile hibride și electrice avansează lent, nu avem de gând să utilizăm motorizări hibride pe Dacia cel puțin până în 2015, adică atât cât știm în acest moment despre viitoarea noastră gamă. Deocamdată, tot ceea ce fac marii producători auto - implicit Renault, care se află într-un stadiu foarte avansat din punctul de vedere al autovehiculelor electrice - reprezintă doar încercări. Toate modelele electrice testate până acum au fost încercate cu succes, dar apoi au fost distruse, și mă refer la GM sau la Toyota. Am aflat recent că, de fapt, sub pământ există de două ori mai mult petrol decât se considera până acum câteva luni. Credeți că s-a aflat abia acum despre asta?", a declarat Stroe în cadrul conferinței de presă Rombat care a avut loc la Bistrița.

În ceea ce privește colaborarea dintre Automobile Dacia și Rombat, Stroe susține că producătorul de acumulatori reprezintă unul dintre cei mai importanți furnizori pentru constructorul de la Mioveni. "Până în 1997, cât timp am lucrat cu Acumulatorul București, bateriile se aflau tot timpul pe lista problemelor, fiind nevoiți de multe ori să întrerupem procesul de asamblare de pe bandă pentru a aștepta transporturi care nu mai veneau. După ce am semnat cu Rombat, problemele au dispărut", spune Constantin Stroe.

via:automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu