joi, 15 iulie 2010

Spune STOP Pirateriei - Piesele de origine vs piesele contrafacute

Piata de piese contrafacute a luat o amploare extraordinara in timpul crizei financiare si e lesne de inteles: tot mai multi posesori de autoturisme se afla in imposibilitatea de a si le intretine sau, dupa caz, de a le repara in cazul unor accidente de circulatie.
Riscurile generate de utilizare a pieselor contrafacute

→ Pot dauna fiabilitatii vehiculului, deoarece nu respecta caietul de sarcini al piesei de origine si nu sunt supuse testelor de conformitate si calitate impuse de Producator

→ Posibilitatea aparitiei unor probleme cu consecinte grave, care afecteaza securitatea rutiera si siguranta la bord - ex: materialele de calitate slaba care nu vor rezista sau nu se vor deforma cu aceeasi eficienta ca cele de origine in momentul producerii unui impact (fapt demonstrat pe o capota contrafacuta ce imita capota Renault); distanta dubla de franare in cazul unor placute de frana contrafacute fata de placutele de origine Renault.

Cel mai des se contrafac piesele care detin volumele cele mai importante de vanzare, dar si piesele care sunt usor de copiat. Cei care contrafac piese de schimb vizeaza vehiculele cu parc important si piesele cele mai cerute pe piata.

Pana in prezent, din totalul sesizarilor primite de catre Automobile Dacia SA, de pilda, ponderea pieselor contrafacute o detin placutele de frana si filtrele de ulei, urmate de filtre de aer, de motorina, pipa bieleta, bare de protectie, aripi, faruri, accesorii auto (capace roata, aparatori de noroi, covorase de interior). Piesele amintite aduc atingere drepturilor de proprietate intelectuala detinute atat de SC AUTOMOBILE DACIA SA, cat si de RENAULT S.A.S.

Spune si tu STOP pirateriei si vei circula in siguranta !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu