vineri, 2 iulie 2010

Renault 12 la New York

Pentru unii tuningul e o placere. Pentru altii - daca au cu ce! o modalitate de a-si duce pasiunea peste mari si tari. Pentru Eduard - TzucuNY pentru prietenii din comunitatea 4Tuning, e vorba de ambele. Locuieste in New York de 15 ani si, alaturi de el, Renault R12-le care, spunem noi, e mai ceva decat clasicul "American Dream"!

Eduard a achizitionat masina de la un domn mai in varsta care avea in "dotare" pe putin 20 de masini. Din prima clipa i s-a spus ca Renault-ul nu mai fusese pornit de cel putin 10 ani, dar, cum se spune dintotdeauna, cand e pasiune la mijloc nu mai conteaza detaliile. Asemanarea cu Dacia mioritica a fost ... sa zicem doar ca bataile inimii lui Eduard au luat-o razna de-a dreptul.
A avut noroc, insa. Impreuna cu cativa prieteni, Eduard a reusit sa refaca motorul."Daca nu, il schimbam cu unul de VW sau Audi Turbo. Oricum, daca se strica motorul original, chiar asta o sa fac", completeaza el. Are o slabiciune pentru masini inca de cand era copil, cand a desenat Dacia parintilor cu o surubelnita intre manel si geam. "Ca sa stea geamul, bineinteles!", explica fericitul proprietar.

Conform research-ului intreprins de Eduard, unul din cei mai fericiti romani emigrati in State, in lume exista mai putin de 6 exemplare de R12 - "Intre anii 1971-1976 au fost exportate circa 5000 de exemplare, dar la majoritatea li s-a pierdut urma definitiv". R12-le de fata e de productie 1974, are un motor de Renault Gordini, 1647 cc si 72 CP.


De curand, bijuteria lui Eduard a facut furori la Romanian Day Parade in downtown New York City. Si nu in orice fel ... "lumea statea la coada sa faca poza cu Dacia", completeaza mandrul proprietar. Mai mult de atat, toti romanii din zona se bucura cand Dacia se arata la "orizont", il felicita pe Eduard si se mira cat patriotism imprastie o pasiune pe patru roti. Felicitari, Eduard!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu