luni, 13 septembrie 2010

RaceChip ofera 143 de cai Daciei Duster


Tunerul german RaceChip a pregătit două kituri care modifică performanţele motorului 1.5 dCi de 110 cai putere, al SUV-ului românesc Dacia Duster.

Interesul pentru dacia Duster este în continuă creştere în rândul caselor de tuning. Şi pentru că multe exemplare au mers deja în Germania, era normal ca primele interpretări să sosească de acolo. Cea mai nouă propunere de modificare vine de la specialiştii RaceChip, premiaţi în 2009 pentru calitate, de publicul din Germania.

Casa de tuning nu se atinge de exteriorul SUV-ului românesc, preferând să îşi concentreze resursele asupra propulsorului de sub capotă, mai exact unitatea diesel de 1.5 litri dCi de 110 cai putere.

RaceChip propune un prim pachet, care creşte performanţele unităţii diesel cu 26%, în cazul puterii, şi cu 27%, în cazul cuplului. Dacă bagajul de putere ajunge la un total de 139 de cai, cuplul creşte considerabil, de la 240 la 306 Nm. Preţul perceput de nemţi pentru primul pachet este de 129 de euro.

Pentru cei mai pretenţioşi există însă şi nivelul doi, botezat RaceChip Pro, care propune o îmbunătăţire a puterii cu 30% şi a cuplului cu 33%. Mai exact, Duster îşi poate răsfăţa clienţii cu 143 de cai putere şi un cuplu total de 321 de Nm. Preţul pentru versiunea de top urcă însă la 229 de euro.

Potrivit informaţiilor oferite de tunerii germani pe site-ul lor oficial, cele două kituri îmbunătăţesc nu numai resursele motorului diesel, ci şi consumul acestuia.

via | racechip

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu