joi, 2 septembrie 2010

Dacia este lider la înmatriculări în Franţa


În luna august a acestui an, francezii au înmatriculat 6.068 unităţi Dacia, transformând marca din Mioveni în liderul pieţei în materie de creştere a numărului de înmatriculări noi
Dacia este lider la înmatriculări în Franţa şi este pe locul doi în materie de vânzări în luna august. În comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut, au fost înmatriculate cu 22.1% mai multe unităţi Dacia, iar cea de-a doua poziţie în clasamentul vânzărilor a fost înregistrată în condiţiile în care piaţa din Franţa a scăzut cu 9.8 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Peste 6.000 de unităţi Dacia au fost înmatriculate în Franţa în august 2010, în timp ce Volkswagen a înmatriculat 7.229 de unităţi. Cei de la Dacia au avut o creştere a înmatriculărilor noi mai mare decât cea prezentată de Volkswagen, care au avut o strategie de creştere lentă, dar sigură a vânzărilor.

Dacia este pe locul doi la creşterea cotei de piaţă în Franţa, lideri fiind nemţii de la Volkswagen. Cota de piaţă Dacia a crescut de la 4.4% în august 2009 la 5.9% în august 2010. În total, mărcile străine au vândut 48.7% din unităţile comercializate pe piaţa din Franţa în august 2010, o scădere faţă de aceeaşi perioadă a lui 2009. Singurele mărci străine care au crescut în Franţa în august 2010 au fost Dacia, Volkswagen şi Audi. Aşadar, marca din Mioveni s-a dovedit a fi un luptător redutabil pe piaţa din Franţa, aşa cum a fost şi este în continuare atât pe pieţele din Europa de Vest, cât şi pe pieţele din Europa Centrală şi de Est.

Pe piaţa din Franţa au fost înmatriculate 102.912 autoturisme în august 2010, marcând o scădere de 9.8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În primele opt luni ale anului, francezii au înmatriculat 75.255 de autoturisme Dacia, în comparaţie cu 34.914 în aceeaşi perioadă a anului trecut. În timp ce piaţa din Franţa a scăzut în luna august, aceasta a marcat o creştere de 1.8% în primele opt luni ale anului.

Via | LeBlogAuto | Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu