marți, 14 septembrie 2010

Pista indoor de karting la Timisoara


Iubitorii motor-sportului din vestul tarii vor avea la dispozitie o pista de karting. Este vorba de prima pista indoor de karting din Romania, care isi deschide portile incepand de sambata, in Calea Sagului, vizavi de Metro.

Investitia privata de sute de mii de euro se doreste a fi un pas important in tot ceea ce inseamna kartingul romanesc. O societate condusa de doi fosti piloti de karting din Italia a construit in interiorul unei hale un circuit de 400 metri lungime dotat conform ultimelor cerinte din domeniu. Circuitul dispune si de un sistem de cronometrare ce le permite pilotilor si publicului sa vizualieze timpii efectuati in timpul cursei.




"Circuitul este delimitat cu bariere folosite si in Formula 1. Am turnat un strat special la suprafata si karturile vor avea o aderenta mai buna. In caz de vreme buna putem prelungi circuitul in afara cu inca 260 metri. Karturile sunt noi, cu puteri de 13 cai putere, si motoare Honda.

In principal ne axam pe kartingul de agrement dar vom organiza si cateva concursuri. Iar, cine stie, poate in viitor aducem si o etapa din Campionatul Mondial de karting la Timisoara", a explicat directorul celor de la Red Motor, Andrea Raimondi.

Inaugurare cu fosti campioni

Inaugurarea locatiei este programata sambata, prilej cu care organizatorii vor oferi o demonstratie de karting cu piloti profesionisti. Cel mai cunoscut dintre acestia va fi Paolo Gagliardini, fost campion al Europei in 1995, intr-o perioada in care Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli sau Vitantonio Liuzzi erau nume prezente in kartingul european. Gagliardini e implicat si el in proiectul de pe Calea Sagului.






Programul de functionare al pistei va fi zilnic intre orele 10-01.

Pret 40 Ron 8 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu