sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Dacia Duster Hybrid


Foto: Intact Images

Prima maşină electrică, sută la sută românească, a fost prezentată astăzi la Piteşti. Este vorba despre o Dacia Duster modificată de către studenţii de la Facultatea de Mecanică şi Inginerie de la Universitatea din Piteşti.

Dacia Duster Hybrid este un proiect face parte dintr-un program ecologic, dezvoltat de către Centrul de Cercetare Universitară şi Ingineria Automobilului din Piteşti. Proiectul urmăreşte realizarea unei motorizări care să nu depăşească emisii de bixid de carbon de maxim 99 g/km.

Maşina este dotată cu un motor termic, plasat sub capota din faţă, sistemul electric fiind poziţionat în partea din spate. Are o putere de 150 de cai şi o autonomie de aproape 100 de kilometri. Se încarcă în 8 ore iar viteza maximă este de 60 de kilometri pe oră. Proiectul a fost finanţat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Dacia Duster Hamster este primul pas pe care studenţii din Piteşti l-au făcut în cadrul proiectului. Acum, ei urmăresc realizarea motorizării pe bază de celule fotovoltaice.

Un comentariu: