joi, 24 noiembrie 2011

Dacia Lodgy, cel mai sigur model Dacia la EuroNCAP



LODGY VA AVEA PESTE TREI STELE LA EuroNCAP

Tot răul spre bine, însă. Asta pentru că, evident, apariţia ESP-ului în dotarea standard a lui Lodgy va avea un efect pozitiv în ceea ce priveşte nivelul de siguranţă al modelului mărcii de la Mioveni. Astfel, Lodgy devine primul model Dacia care va trece de trei stele la testele EuroNCAP, lipsa ESP-ului fiind motivul pentru care Duster a primit trei stele din cinci la testele de siguranţă ale organizaţiei independente europene. Duster a primit din această cauză doar 29% din punctele acordate de EuroNCAP la secţiunea Sisteme de Asistenţă. Punctajul pe care l-ar fi primit dacă ESP-ul ar fi fost inclus în versiunea standard ar fi trecut de 60%, ceea ce l-ar fi dus pe Duster la patru stele din cinci.

* "Sistemul de Control al Stabilităţii (n.r. ESP) este disponibil pe Duster ca opţiune, însă maşina nu s-a calificat cu ESP la testul EuroNCAP" - comunicatul de presă de după testul lui Duster.

Rămâne de văzut, evident, dacă Lodgy va trece la patru stele sau dacă modelul Dacia va reuşi să urce chiar la cinci stele, caz în care modelul de familie pe care Dacia îl va aduce pe piaţă în cursul anului viitor va deveni cu adevărat o maşină dezirabilă pentru vest-europeni, publicul ţintă al noului monovolum.

sursa: automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu