marți, 8 noiembrie 2011

Macheta Dacia 1100S Militia

Astazi vreau sa scriu din nou despre pasinune. Este vorba de un hobby a unui bun amic de pe un forum
care colectioneaza si modifica machete auto. Am sa redau mai jos un proiect al Sau in care modifica (mai bine zis transforma)
o masinuta de fier intr-un unicat. Este vorba de o superba DACIA 1100 s.

Cred ca nu foarte multa lume stie despre Dacia 1100 S, probabil prima masina cu valente sportive (pentru vremea respectiva) fabricata in Romania. Pe scurt, fata de o Dacia 1100 normala, avea 4 faruri, roti mai late, turometru si, cel mai important, motor de 1300 cmc. Mai multe detalii "AICI" . Din articolul mentionat am aflat si un amanunt interesant: din cele 100 de exemplare fabricate in total, 50 au fost destinate Militiei. Insemna, deci, o noua idee pentru tuning
Macheta "baza" este un Renault 8 Gordini 1/43 de la Solido. Mai departe, insa, lucrurile au devenit complicate. Cu toate sapaturile pe internet, nu am reusit sa gasesc o poza cu Dacia 1100 de Militie reala. Singura care exista este o incercare nereusita de reconstituire folosita pentru ceva parc de distractii. Aici a intervenit colegul meu de la munca, Dan, un mare pasionat de masini, care si-a adus aminte ca intr-o secventa din filmul "BD in alerta" apare o asemenea masina. Secventa in care personajele trec pe langa o Dacie 1100 de Militie dureaza vreo 2 secunde poate fi vazuta "AICI" . Dupa extragerea frame-urilor respective de pe DVD-ul cu filmul si un pic de stradanie in Photoshop, iata prima imagine cu Dacia 1100 de Militie care de azi va putea fi gasita pe internet!

Deci,la treaba:



Apoi:



Dupa vopsire, mascare, vopsire, lacuire, etc, iata rezultatul:





Si o poza side-by-side:



Masina nu a primit nici girofar si nici sirena, pentru ca nu apar in versiunea originala, si n-as vrea sa le inventez. Logo-urile cu "Militia" si numerele de inmatriculare tot din autocolant alb si cu putin colour matching. A rezultat o macheta rara si cu "valoare istorica". In ritmul asta putem incepe o colectie de masini romanesti de Militie. Dupa Dacia 1300 si Dacia 1100, ar mai fi inca cel putin 2 versiuni de masini de Militie care imi vin in minte, si probabil ca se vor materializa in proiecte viitoare.

sursa: miniauto.ro

Un comentariu: