sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Macheta Dacia 1300 Militia

Azi o sa va prezint in continuare o alta lucrare al aceluiasi "bassethound" , un maestru in transformarea machetelor in niste unicate ! Astazi va prezint macheta DAcia 1300 Milita .

S-a pornit de la o Dacie 1300 de la DeAgostini, cea rosie din colectia Masini de legenda, pe care o stiti cu totii.

Primul pas a fost dezmembrarea machetei: s-a inlaturat toate partile de plastic, incercand pe cat posibil sa nu le rupa, ca sa le poata pune la loc (destul de complicat ) Masinuta a ajuns asa:



Apoi a folosit Decanol pentru a indeparta vopseaua originala. Dupa circa 20 min, caroseria arata asa:



Pare inspaimantator, dar acum vopseaua se va curata usor (eventual cu o periuta de dinti). Dupa curatare, spalare si degresare caroseria este gata de vopsit:



Din pacate in timpul procesului de vopsire nu a mai facut poze (entuziasmul a fost prea mare). A folosit vopsea acrilica, a vopsit intai cu alb, apoi a acoperit cu banda pt mascare jumatatea de sus si a continuat cu albastru. La final, dupa ce s-a uscat bine vopseaua, a dat si cu lac transparent.
Girofarul si sirena sunt facute din bucati de pix, taiate si slefuite si prinse cu bucati fine de plastic prin 2 gauri date in plafonul caroseriei cu burghiu de 1mm. Pentru ca nu a reusit sa gasesc autocolant transparent, a printat siglele pe autocolant normal, cu o imprimanta laser.

Iata rezultatul:



sursa: miniauto.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu