luni, 28 noiembrie 2011

Macheta Dacia 1300 Salvarea

Dupa 1300 si 1100 Militia acelasi"bassethound" ne incanta ochii de data asta cu o Dacia 1300 break de Salvare. Totul a pornit de la o teapa luata pe okazii, de unde a cumparat ceea ce parea un R12 break de la Solido:



Dupa ce a terminat "investigatia" si a tras concluzia ca ar trebui sa fie mai atent la ce cumpara, a decis ca macheta este un candidat ideal pentru a fi "stricata", adica transformata intr-o Salvare comunista. Cum nici macheta originala nu este foarte bine finisata, nici rezultatul nu avea cum sa fie exceptional, dar merita incercat. Asa ca a pornit de la una din putinele imagini cu 1300 S gasite pe net:



Trebuia, deci, s transforme interiorul de 1300 berlina in interior de 1300 S, adica in loc de bancheta din spate sa fie un singur scaun, iar in spatele si in lateralul lui o platforma pentru targa.

Au urmat apoi etapele binecunoscute: curatare vopsea, grunduire, vopsire, lacuire, aplicare autocolant. Pentru girofar a folosit un LED de 3 mm transparent, vopsit albastru cu markerul si apoi dat cu lac de unghii ca sa nu se curete vopseaua. La detalii nu a lucrat foarte mult. Stopurile sunt desenate cu marker rosu, busonul de la rezervor cu putin argintiu, si cu un marker negru am vopsit sabotii si lampile de la numarul de inmatriculare din spate. Rezultatul final arata asa:




sursa: miniauto.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu