vineri, 9 septembrie 2011

eCall va fi obligatoriu din 2015

Toate noile modele de automobile trebuie să fie echipate, incepand din 2015, cu dispozitive eCall, de alertare, in caz de accident grav, a numarului european de urgenta 112. Aparatul va costa aproximativ 100 de euro.

Sistemul eCall trebuie sa fie instalat si pe deplin functional, pana in 2015, in toata Uniunea Europeana, dar si in Croatia, Islanda, Norvegia si Elvetia, scrie Mediafax.

Recomandarea indeamna toate statele membre sa se asigure ca operatorii de telefonie mobila trateaza apelurile transmise de dispozitivele eCall asa cum trateaza si celelalte apeluri la numarul 112 - adica acordandu-le prioritate si netaxandu-le.

Recomandarea va fi urmata de adoptarea de catre Comisia Europeana a specificatiilor privind modernizarea centrelor de preluare a apelurilor de urgenta si a unei propuneri de regulament in care sa se stipuleze ca, pentru a obtine aprobarea de tip la nivelul UE, toate noile modele de automobile si de vehicule usoare trebuie sa fie echipate, incepand din 2015, cu dispozitive eCall care indeplinesc specificatiile tehnice prevazute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu