miercuri, 14 septembrie 2011

Dacia vor fi primele masini din Europa vandute online

Dealerii din Italia de Dacia experimenteaza ceva nou: comenzile si plata avansului online, pe internet, pentru Sandero si Duster. Ulterior comenzii online, cumparatorul spune unde vrea masina sa fie livrata, la cel mai apropiat dealer Dacia, si se duce sa o ia, platind restul de bani. Suna usor? Chiar este!



Italia este prima tara in care se va experimenta ceea ce in USA se incearca fara succes de 10 ani; configurarea si vanzarea automobilelor online. Primele masini disponibile vor fi doua modele de Sandero, urmand sa fie si modelul Duster scos la vanzare asa. In curand sistemul va fi extins si in alte tari.


Rata sporita de utilizare a internetului in Italia si succesul marcii Dacia au determinat Renault sa faca un pas pe care alti constructori se feresc sa-l faca, vanzarea automobilelor online.


Noul "dealer virtual" va deschide pentru public joi, 15 septembrie, iar in scurt timp va fi extins si in alte tari. Sistemul de vanzari este destul de simplu si nu ignora intru totul dealerii traditionali. Clientul intra pe site, achita un avans de 500 de euro, configureaza masina si specifica de la ce punct de reprezentanta vrea sa o ridice. In momentul preluarii masinii va achita si restul de plata. Preturile vor fi identice cu cele practicate de dealeri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu