miercuri, 7 septembrie 2011

Dacia si sistemul Start-Stop in 2012

Dacia se va alinia trendului general de reducere a consumului şi emisiilor de CO2 la sfârşitul anului viitor. Constructorul român analizează în prezent posibilitatea introducerii unui sistem start-stop pe modelele existente în gamă. Speculaţiile au fost lansate de publicaţia Autoevolution după o serie de informaţii oferite de mai mulţi furnizori români ai constructorului de la Mioveni.

Intenţiile Dacia dovedesc că grija pentru mediu se manifestă chiar şi în segmentul low-cost. Mai mult decât atât, Dacia dovedeşte că tehnologia tinde să devină extrem de comună, un echipament standard pentru orice constructor care vrea să reducă consumul modelelor sale, precizeaza autoblog.

Sistemul pe care Dacia intenţionează să îl introducă este unul relativ simplu, fără tehnologie de recuperare a energiei la frânare. Aceasta ar urma să debuteze ceva mai târziu, pentru a completa pachetul micro-hibrid. Judecând după planurile de dezvoltare ale inginerilor de la Dacia, sistemul capabil să întrerupă alimentarea cu combustibil la semafor este aşteptat la finalul lui 2012.

Nu este exclus ca el să debuteze odată cu noua generaţie a modelului Logan, cunoscut sub numele de cod X52. Cu ajutorul sistemul start-stop, berlina românească ar putea îndeplini normele de poluare mult mai uşor şi ar reduce considerabil costurile de exploatare.

via: automarket

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu