sâmbătă, 17 septembrie 2011

Dacia Popster deja se fabrica in Maroc

Dacia a început deja în Maroc producţia in volume limitate pentru cele două variante Popster - monovolum şi utilitară.

Modele vor fi construite exclusiv in Maroc si urmeaza a fi lansate in primavara, respectiv vara anului viitor, a spus pentru 0-100.ro, Jacques Chauvet, director regiunea Euromed la Renault.



Dacia a anuntat ca va produce la noua uzina din Tanger doua noi modele: un automobil de familie si o utilitara, iar Chauvet spune ca lucrarile la noua uzina sunt avansate, cladirile sunt gata, iar utilajele instalate, astfel incat a inceput si productia de test a unui numar foarte foarte mic de vehicule care nu sunt destinate vanzarii, ci sunt construite pentru teste de calitate.

Capacitatea instalata la uzina din Tanger va ajunge la circa 170.000 unitati/an intr-o prima faza, dar nu de la inceput, ci va creste pas cu pas, prognoza pentru primul an de productie fiind de circa 90.000 vehicule, informează 0-100.ro.

Popster va avea 4,5 metri lungime şi un preţ de 14.800 de euro, cu 6.000 de euro mai ieftin decât un Renault Scenic. Popster va avea şi o variantă utilitară, nume de cod K67, mai spartană decât monovolumul, ce va fi dotată cu uşi culisante. În partea din spate, deschiderea se va face cu ajutorul a două uşi, în acelaşi mod ca la modelul Logan MCV.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu