marți, 9 august 2011

ATENŢIE ŞOFERI! Va pandeste ISCTR

Instituţia se va înfiinţa prin reorganizarea Autorităţii Rutiere Române, a Registrului Auto Român şi a Companiei de Autostrăzi şi va fi în subordinea Ministerului Transporturilor, potrivit unui proiect de Ordonanţă a Guvernului.

Potrivit proiectului “inspectorii (noii instituţii-n.red.) au dreptul să oprească orice autovehicul care circulă pe drumul public şi este utilizat la efectuarea transporturilor rutiere”. “Inspectorii pot opri vehiculele, semnalizând regulamentar din poziţia statică în acelaşi mod ca şi poliţiştii rutieri sau din autovehiculul din dotare aflat în mers” mai scrie în proiect, în care se mai arată că “în cazul unui control efectuat în trafic asupra unui vehicul rutier, inspectorii au dreptul să pătrundă atât în spaţiul destinat conducătorului auto, cât şi în spaţiul destinat transportului rutier de mărfuri şi/sau persoane”.

Noua instituţie va verifica, pe lângă starea tehnică a maşinii şi actele de transport, inclusiv dovada plăţii tarifului de utilizarea a reţelei de drumuri. Noua instituţie este independentă faţă de orice structură juridică sau de autoritate de reglementare sau de siguranţă rutieră.

Inspectorii au dreptul să imobilizeze vehiculul, să ridice plăcuţele de înmatriculare şi documentele autovehiculului.

Institituţia se va finanţa din taxe şi amenzi.

sursa: money.ro

Un comentariu: