miercuri, 10 august 2011

Dacia va produce sasiuri pentru Smart si Twingo


Automobile Dacia va produce in uzina de la Mioveni sasiuri pentru trei tipuri de automobile, destinate uzinelor Daimler din Franta si Renault din Slovenia, unde vor intra in productie noile generatii Smart si Twingo, potrivit unor surse citate de MEDIAFAX.



Noul tip de sasiu, destinat unor modele auto cu motor electric si termice, cu doua si patru locuri, necesita investitii de 11,5 milioan de euro, in perioada 2011-2013. Liniile de fabricatie vor fi montate in doua cladiri deja existente, mai scrie agentia de presa.

Începerea productiei de sasiuri pentru cele doua grupuri auto este parte a unui parteneriat semnat anul trecut intre Renault si Daimler, care vizeaza dezvoltarea in comun de noi modele.


"Renault si Daimler vor dezvolta in parteneriat un nou model Smart cu patru locuri si urmatoarea generatie Twingo. Masinile vor fi diferite in materie de design, insa o caracteristica comuna va fi sistemul unic de tractiune pe rotile din spate. Modelele dezvoltate in parteneriat vor fi disponibile si in variante electrice. Lansarea modelelor este planificata pentru anul 2013, iar uzina Smart din Hambach (Franta) va produce versiunile cu doua locuri, in timp ce la uzina Renault din Novo Mesto (Slovenia) vor fi asamblate cele cu patru locuri", a declarat anul trecut presedintele grupului francez, Carlos Ghosn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu