miercuri, 31 august 2011

Taxa auto se aplică şi vehiculelor deja înscrise în România

Proiectul de lege privind taxa auto iniţiat de Ministerul Mediului a fost votat astăzi în şedinţa de Guvern, informează Mediafax.
Taxa auto va fi plătită o singură dată, indiferent dacă automobilul respectiv este nou sau second-hand şi se aplică atât automobilelor care nu au mai fost înmatriculate niciodată în România, cât şi automobilelor care au fost înmatriculate în România înainte de 01.01.2007, informează Mediafax. Da, aţi citit bine. Dacă automobilul pe care vreţi să îl cumpăraţi a fost înmatriculat legal în România înainte de 01.01.2007, nu puteţi să transcrieţi la administraţia financiară de care aparţineţi fără să plătiţi taxa auto aferentă, indiferent de cuantumul acesteia.
Sunt şanse ca această decizie să ducă la dezvoltarea unei pieţe negre second-hand, în care tranzacţiile să nu mai fie înregistrate la Circa Financiară.
Sa vezi acum procese pe ingradirea dreptului de proprietate, pentru ca asa se impiedica vanzarea. Pana una alta, da, clar pe procura sau contract de comodat se va merge.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu