marți, 30 august 2011

Dacia Logan MCV se transforma in LADA Largus

Renault, proprietarul marcii Dacia si, în acelasi timp, partenerul strategic al producatorului AvtoVaz (ca detinator al unui pachet de 25% din actiunile fostului gigant auto sovietic) este artizanul transformarii modelului Logan MCV în Lada Largus. O afacere similara celei “reusite” recent cu berlina Logan.



Transformare este totusi poate prea mult spus. S-ar putea vorbi mai degraba despre redenumirea break-ului fabricat la Mioveni, în vederea comercializarii sale pe piata din Rusia. Asa cum s-a întâmplat recent si cu Loganul, cel care din decembrie va fi lansat comercial în fostul spatiu sovietic drept Lada Granta.

Nu este prima oara când Renault “se joaca” în acest fel cu portofoliulul sau low-cost. Masinile produse pe platforma Logan mai sunt comercializate sub siglele Renault si Nissan.

Producatorul francez pare însa ca doreste sa pastreze sub brandul Lada primele modele dezvoltate pe platforma Logan si dupa ce Dacia va începe – de anul viitor – sa îsi înnoiasca oferta cu o noua generatie de autoturisme mai elegante si cu dotari superioare.

Potrivit revistei de specialitate “AutoWeek”, Lada ar fi primit chiar aprobarea de a utiliza platforma Logan pentru dezvoltarea unor modele de sine statatoare.

via: EVZ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu