joi, 22 aprilie 2010

India: Productia LOGAN continua !


Renault a incheiat parteneriatul cu Mahindra dupa cinci ani de colaborare. Indienii vor continua insa sa produca Dacia Logan sub licenta francezilor, cu dreptul de a opera modificari de ordin estetic.
Renault a anuntat astazi oficial incheierea parteneriatului cu indienii de la Mahindra, dupa cinci ani de colaborare, in care principala realizare a fost productia si distribuirea modelului Dacia Logan pe piata locala.

Desi intelegerea s-a incheiat, constructorul asiatic va continua sa produca modelul romanesc in cadrul uzinelor sale, sub licenta Renault, impreuna cu motoare, transmisii si alte componente. Mai mult decat atat, Mahindra va putea sa aduca o serie de modificari proprii berlinei romanesti, atat la nivelul caroseriei cat si la cel al numelui de botez.

Katsumi Nakamura, responsabilul Renault pentru piata din Asia si Africa, a declarat ca Mahindra va continua sa asigure serviciile de post-vanzare si pentru cele 44.000 de unitati Logan vandute in India, din 2007 pana in prezent. Nakamura a sustinut ca Renault va debuta oficial in India abia anul viitor, moment in care vor fi propuse noi modele pentru publicul local, modele ce ar urma sa fie produse la uzina din Chennai, adica acolo unde ia nastere Nissan Micra.

Odata incheiate legaturile cu Mahindra, alianta Renault Nissan ar putea sa se orienteze catre un alt constructor local, cel mai probabil catre Bajaj Auto. De cealalta parte, Mahindra, la al doilea divort dupa cel cu Ford, are de asemenea nevoie de un nou partener.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu