vineri, 2 aprilie 2010

Dacia pe locul 4 in Franta


Marca de la Mioveni a reusit sa stranga in luna martie 6.8% din vanzarile totale din Franta. Dacia se afla pe locul al patrulea la vanzari, dupa Renault, Peugeot si Citroen.
Dacia continua sa surprinda in Europa. In conditiile in care piata din Romania se afla in cadere libera si asteapta programe de tip Rabla pentru a ramane macar la nivelul de anul trecut, Dacia si-a cautat si si-a gasit clienti in piete care acum trei-patru ani erau considerate tabu pentru o marca low-cost. Dupa ce anul trecut a surprins prin performante excelente in Germania, Franta si Italia, Dacia continua sa creasca in Hexagon, acolo unde s-a clasat in luna martie pe locul al patrulea la vanzari.
Practic, Dacia a fost depasita doar de Renault, Peugeot si Citroen in vanzari, marca romaneasca reusind sa treaca de branduri de prestigiu ale lumii auto, cum sunt Volkswagen, Opel, Ford, Fiat sau Toyota. Cu 16.624 de masini vandute in Franta in a teria luna anului in curs, Dacia i-a surclasat pe cei de la Volkswagen si pe cei de la Ford cu cate 2000 de masini (14.534, respectiv 14.608 unitati), in timp ce Opel a cazut la 9157 de unitati vandute. Practic, Dacia a reusit performanta de a vinde in luna martie in Franta cat Opel, Hyundai si Nissan la un loc.
Cifrele reusite de Dacia in Franta i-au permis Grupului Renault sa depaseasca la vanzarile totale Grupul PSA Peugeot-Citroen Cresterea marcilor Renault Group fata de anul precedent a fost de 27.6%, in timp ce PSA a reusit sa urce cu doar 15.2%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu