marți, 17 noiembrie 2009

OFICIAL: Dacia Duster Competition


Dacia a prezentat astazi versiunea de competitie a lui Duster, viitorul SUV de la Mioveni. Este prima aparitie publica a unei versiuni a modelului care va fi produs la Pitesti!
Este vorba despre mult-asteptatul SUV, pe care presa internationala l-a asteptat inca de la mijlocul acestei veri si pe care fotografii spion l-au surprins in nenumarate ipostaze.

Duster, caci asa a fost botezat oficial primul SUV din istoria producatorului roman de automobile, deschide drumul Dacia in segmentul modelelor pregatite pentru iesiri off-road
Revenind la Duster-ul prezentat astazi de Dacia la Paris, trebuie sa spunem ca versiunea extrema va participa in cadrul celebrei competitii Trophee Andros, recunoscuta pentru dificultatea probelor desfasurate pe trasee montane acoperite cu zapada. Surpriza pregatita de Dacia este prezenta la volanul versiunii Duster Andros a celebrului pilot Alain Prost. Versiunea pe care o va conduce Prost va fi echipata cu un motor central V6, capabil sa dezvolte peste 300 de cai putere si cu un tren de rulare integral.
Duster-ul dezvaluit astazi a fost pregatit de divizia Renault Sport Technologies. Sub caroseria asemanatoare cu a modelului de serie (exceptand partea posterioara), se afla un sasiu tubular si un motor performant V6 de trei litri si 24 de valve al Aliantei Renault Nissan. Propulsorul va fi capabil sa dezvolte 350 de cai putere si un cuplu motor de 360 Nm la 5500 de rotatii. Resursele vor fi exploatate cu ajutorul unei cutii secventiale cu sase rapoarte. performantele vor fi deosebite, avand in vedere ca modelul cantareste doar 950 de kilograme iar masa este distribuita cat mai bine multumita pozitionarii centrale. Aderenta si stabilitatea vor fi sporite multumita unui diferential cu alunecare limitata si un sistem de patru roti directoare.

Cu ocazia a cestui eveniment, Dacia dezvaluie liniile si numele modelului Duster, cel de-al saselea model al marcii, care va fi prezentat publicului inainte de Craciun. Informatiile pe care Dacia le va pune atunci la dispozitie vor dezvalui gama de motorizari, nivelurile de echipare si pretul de pornire al modelului, care, potrivit oficialilor francezi, "va fi al doilea miracol dupa Logan".

Pentru mai multe detalii ramaneti pe BLOGAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu