luni, 30 noiembrie 2009

Dacia si cele 5 milioane de euro


Prevenirea incendiilor pe platforma de la Mioveni a scos din buzunarul Dacia 5 milioane de euro.
Orice zona de productie industriala este supusa riscului izbucnirii incendiilor. Dacia, care detine cea mai intinsa platforma constructoare de masini din tara, a luat toate masurile pentru prevenirea si siguranta in caz de incendiu. Acest fapt se reflecta in investitiile masive realizate in acest scop in ultimii trei ani: peste 5 milioane de euro.

Cea mai mare parte a sumelor a fost utilizata pentru montarea de instalatii moderne destinate stingerii incendiilor. in prezent, cladirile din zona de fabricatie sunt prevazute cu 120 instalatii specifice pentru detectarea si stingerea locala a flacarilor. Pe platforma exista o retea de 160 de hidranti exteriori si 1800 de hidranti interiori cu un debit de 50 l/s, dar si o rezerva de apa de peste 10 000 m3. in plus, majoritatea cladirilor si a parcurilor sunt prevazute cu instalatii pentru protectie impotriva trasnetelor, pentru evitarea exploziilor.

Pe platforma industriala Dacia de la Mioveni exista un serviciu dedicat prevenirii si stingerii incendiilor. „Serviciul pentru situatii de urgenta” este alcatuit din 44 de persoane si este dotat cu trei autospeciale, autoscara, echipamente de interventie in caz de inundatii si accidente chimice. Acest serviciu monitorizeaza permanent situatia pe platforma si gradul de securitate in caz de incendiu. Echipa are o capacitate de interventie de 3-5 minute, in functie de distanta care trebuie parcursa.

In fiecare an, unitatea de productie de la Mioveni primeste mai multe vizite din partea unor organisme specializate care ii verifica nivelul de pregatire in caz de incendiu. Ultimul audit la Dacia a avut loc la inceputul lunii septembrie si a fost realizat de catre Serviciul de Prevenire a Riscurilor al Grupului Renault. Tot in luna septembrie a avut loc o simulare de incendiu la Uzina Vehicule Dacia. Echipele de pe platforma au reusit evacuarea tuturor salariatilor in 2 minute si stingerea incendiului simulat in doar 8 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu