luni, 16 noiembrie 2009

Conceptul Dacia YAV III, oficial

Dacia a dezvelit la Salonul de Vehicule Turistice de la Dusseldorf un concept inedit. Acesta e bazat pe versiunea cu cinci locuri a lui MCV si se numeste Young Activity Van III.
Dacia surprinde cu doar trei saptamani inaintea debutului celui mai mare salon auto al finalului de an, cel de la Frankfurt, prin prezentarea unui concept care face deliciul celor prezenti in cadrul unui eveniment auto mai putin cunoscut in Romania. Este vorba de Salonul de Vehicule Turistice de la Dusseldorf si de conceptul Dacia Young Activity Van III (YAV III).
De altfel, versiunea de productie a lui YAV III va fi primul model pe care Dacia il va dedica mai ales pietei din Germania, una dintre tarile carora Dacia le datoreaza parcursul excelent in vanzari din ultima perioada.
Dacia YAV III iese in evidenta prin caracterul sau multifunctional la interior, modularitatea de care da dovada habitaclul fiind pe placul celor care vor sa se orienteze spre un vehicul de tip rulota, dar care ramane la dimensiuni exterioare reduse. YAV III ofera o multime de moduri de compartimentare a scaunelor/banchetei/canapelei din interior, dar vine si cu o mini-bucatarie si cu posibilitatea de a gazdui pe timp de noapte o intreaga familie, cu paturi de marime medie pentru doi adulti si doi copii.
Marea "gaselnita" a modelului dezvoltat in colaborare de Dacia si Hymer este bancheta posterioara pivotanta care se transforma din canapea in pat, in functie de dorinte si de momentul zilei.

Asa cum am vazut si in primele imagini aparute pe internet saptaman trecuta, una dintre cele mai interesante trasaturi ale noului Dacia YAV III este portbagajul escamotabil amplasat pe acoperis. Odata deschis, portbagajul le ofera clientilor un cort in care pot dormi alte doua persoane.

Desi Dacia a "uitat" sa specifice care vor fi motorizarile la care ne putem astepta sub capota versiunii de serie a conceptului YAV III, constructorul roman nu ne va rezerva surprize din acest punct de vedere, astfel ca vom vorbi de aceleasi disponibile si astazi in gama Logan. Pretul versiunii de serie, care va fi lansata la mijlocul anului viitor, va fi de circa 15.000 de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu