marți, 17 noiembrie 2009

Dacia va mai lansa doua noi modele mari bazate pe Logan


Pe langa noul SUV Dacia, producatorul roman va mai lansa in viitorul apropiat doua noi modele de mari dimensiuni.

Patrick Pelata, directorul operational Renault, a declarat in cadrul unei conferinte de prese organziate in Romania ca noul SUV Dacia va fi construit pe platforma lui Logan si nu pe cea a modelului Nissan Qashqai, asa cum se zvonea pana acum.

Mai mult, oficialul francez a declarat ca sistemul de tractiune integrala destinat SUV-ului romanesc va fi conceput din componente produse la Pitesti. Gama Dacia va fi extinsa cu cel putin doua noi modele, mai mari, iar la Pitesti vor fi produse componente pentru sistemul de tractiune integrala (4x4), destinate utilizarii la automobilul de tip SUV pe care Dacia il va lansa, a declarat directorul operational al Renault, Patrick Pelata.

'Am spus intotdeauna ca vor fi opt sau noua masini pe platforma Logan, denumita platforma B0. in prezent avem sase deci cu siguranta vom avea cel putin inca doua de lansat', a spus Pelata.

'Vrem sa facem masini mai mari, pentru a oferi si mai mult spatiu interior. Platforma Logan suporta motoare mai mari, insa noi credem ca motorizarile actuale sunt potrivite. Intregul model de business din Romania este de succes. Atata timp cat uzina va ramane competitiva in fata uzinelor din India, China sau altele din Europa, vom continua sa investim. Nu vom investi la nesfarsit. in lumea moderna, cand lucrurile nu mai merg, te relochezi, dar deocadata semnalele de aici sunt pozitive

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu