luni, 31 octombrie 2011

Isi incepe activitatea Comandamentul Central de Iarna!

Isi incepe activitatea Comandamentul Central de Iarna! In perioada 1 noiembrie 2011 - 31 martie 2012, acesta va avea rolul de a asigura desfasurarea normala a traficului rutier, aerian si naval in conditii de iarna.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a semnat ordinul privind functionarea Comandamentului Central de Iarna pentru perioada 1 noiembrie 2011 - 31 martie 2012. Rolul acestuia va fi asigurarea desfasurarii normale a activitatii de transport in scopul de a se interveni operativ in cazurile de blocare a circulatiei si de a asigura o informare corecta asupra starii cailor de comunicatii pe timp de iarna.

Din componenta Comandamentului Central de Iarna fac parte Comandamentele operationale ale Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, ale CFR SA, ale Autoritatii Navale Romane, ale Autoritatii Aeronautice Civile Romane si ale Autoritatii Rutiere Romane.

Comandamentele operationale vor prezenta Comandamentului Central de Iarna programe proprii de masuri pentru asigurarea desfasurarii normale a activitatilor pe timp de iarna si vor centraliza zilnic datele primite de la unitatile din sector. Acestea vor fi transmise Secretariatului Comandamentului Central de Iarna, care va centraliza datele privind blocarea drumurilor nationale, a cailor ferate, statiilor de cale ferata, aeroporturilor, porturilor, cailor si canalelor navigabile, precum si alte situatii deosebite inregistrate pe caile de comunicatii ca urmare a conditiilor meteo nefavorabile.

Comandamentul Central de Iarna va prezenta cel putin de trei ori zilnic Ministerului Transporturilor si Infrastructurii raportul situatiei privind conditiile de circulatie, modul cum se desfasoara activitatea pe calea ferata, in statiile de cale ferata, porturi, aeroporturi si drumuri nationale, precum si masurile luate.

Comandamentul Central de Iarna si dispeceratele vor tine permanent legatura cu dispeceratul Politiei Rutiere si dispeceratele judetene ale Politiei Rutiere.

In cazul in care conditiile meteorologice sunt nefavorabile, durata de functionare a Comandamentului Central de Iarna se poate prelungi peste termenul initial stabilit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu