vineri, 14 octombrie 2011

Cupei Dacia - Raliul Moldovei 2011

Vineri 14 octombrie, la ora 14.01, se va da startul in ultima etapa a sezonului 2011 al Cupei Dacia, Raliul Moldovei Comfert. La raliul organizat in Bacau se vor desemna si castigatorii celor doua titluri puse in joc in cel de-al cincilea sezon al cupei monomarca in care se ruleaza cu automobile Dacia Logan 1,6 MPi.
In clasamentul general, lupta pentru titlu se da intre Bogdan Nastase si Viorel Ivan, primul ramanand cu un avans de doar doua puncte in fata castigatorului din 2010. La debutanti, Florin Tincescu si Octavian Tirnovean sunt favoritii la titlu, desi au doar 18 ani. Trofeul Klar Macadam isi va desemna si el castigatorul, in acest weekend lupta pentru cele mai multe puncte acumulate in etapele de macadam dandu-se tot intre Bogdan Nastase si Viorel Ivan.

Dupa rasturnarile de situatie din etapa de la Iasi, cand Sebastian Barbu a decis sa nu mai ia startul, iar Bogdan Nastase si Octavian Tirnovean au fost nevoiti sa abandoneze, lupta pentru podiumul clasamentului general al Cupei Dacia este deschisa. Nastase este lider dupa ce a acumulat un total de 125,5 puncte in cele sapte raliuri desfasurate, in timp ce Viorel Ivan, castigatorul de la Iasi, a strans 123,5 puncte. Sebastian Barbu se afla pe locul trei la general cu 94 de puncte, chiar daca nu a concurat la Iasi, insa va pierde aceasta pozitie avand in vedere ca la Bacau a decis sa concureze cu o alta masina decat Dacia Logan.

Cu fostul campion de schi al Romaniei retras din lupta pentru podiumul Cupei Dacia, juniorii acestei competitii, Octavian Tirnovean si Florin Tincescu, se dueleaza pentru ultima treapta a podiumului de la general. Ambii piloti, care isi disputa in acelasi timp si castigarea trofeului de la debutanti, au acumulat la general cate 92 de puncte.

Raliul Moldovei are la start 10 masini inscrise in Cupa Dacia, iar pilotii care se lupta pentru titlurile din acest sezon vor oferi un adevarat show pe probele speciale, chiar daca potrivit prognozei meteo atat vineri, cat si sambata va ploua.

sursa: 4tuning.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu